Portocalamov's Blog

Just another WordPress.com site

Cum să-ţi faci propria Vamă Veche May 9, 2010

Filed under: Fun,Uncategorized — portocalamov @ 4:02 pm

De la an la an, adevăraţii vamaioţi, cei care, în 2003, veneau cu zecile de mii pentru a salva Vama de la distrugere, sînt din ce în ce mai nemulţumiţi de halul în care a ajuns localitatea viselor lor. După fiecare1 Mai, cel puţin, auzi coruri de proteste cum că aşa nu se mai poate, sînt prea multe fiţe într-un loc destinat, nu demult, oamenilor liberi şi neatîrnaţi. Pentru toţi aceştia, oameni care nu mai găsesc în Vamă parfumul de altădată, avem cîteva sfaturi practice care i-ar putea readuce aproape de ceea ce era VV pe vremuri. Iată, aşadar, un scurtghid pentru construirea Vămii Vechi în propria locuinţă, cu minimum de efort şi maximum de satisfacţie:

În primul rînd, chemaţi-vă trei prieteni care vă împărtăşesc nostalgiile.

Închideţi-vă în baia garsonierei/apartamentului şi daţi drumul la apă în cadă. Umpleţi cada pînă la jumătate, lăsînd loc pentru paşii următori. Goliţi cinci pet-uri de bere şi şase de vodcă în maximum jumătate de oră. Aruncaţi pet-urile pe jos, într-o dezordine studiată, alături de cîteva cartoane şi hîrtii mototolite. Descătuşaţi-vă energiile, scăpînd de acumularea de bere şi vodcă. Parte în cadă, parte pe pereţi, parte pe jos. Beţi încă trei pet-uri de vodcă şi opt de bere cît mai repede posibil, în timp ce-i înjuraţi pe investitorii privaţi care au construit hoteluri şi vile în baia dumneavoastră. Căutaţi un loc uscat pe podea şi culcaţi-i pe cei doi prieteni mai puţin rezistenţi la alcool. Încercaţi să umpleţi cada şi să păstraţi pereţii umezi. Dacă v-aţi încălzit, faceţi o baie scurtă în cadă, deplîngînd soarta căluţilor de mare. Continuaţi la fel pînă cădeţi lat.

Cînd v-aţi trezit toţi, lăsaţi baia în starea în care aţi adus-o şi mergeţi să beţi o bere în centrul istoric, unde puteţi vorbi despre cît de mişto a fost în Vamă. Procedînd astfel, nu doar că economisiţi banii de drum, nervii provocaţi de cele opt ore făcute de la Brasov la Mangalia şi evitaţi să vă loviţi de toţi nespălaţii, dar sînteţi şi mai aproape de spiritul Vămii Vechi aşa cum era el înainte să începeţi s-o salvaţi şi cum este şi azi, la şapte ani distanţă.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s