Portocalamov's Blog

Just another WordPress.com site

Prea multe parole? Dai o Mitto şi scapi de probleme! May 9, 2010

Filed under: IT,Uncategorized — portocalamov @ 3:54 pm

Nu cred să existe utilizator activ de Internet care să nu aibă în tolbă cel puţin cinci-şase conturi diferite. Eu unul ştiu că am trecut binişor de 50:Yahoo (doar cinci), Gmail, mail de serviciu, YouTubeRedTube (nu întrebaţi), FacebookTwitter, forumuri (minimum 25) şi mă opresc aici cu exemplele, că am spaţiul limitat.

Întrebarea e: cum le ţin minte? Pun peste tot aceeaşi combinaţie cont-parolă? Bună idee. Pe sistemul ăsta aş putea să-mi las şi cheia de la casă direct în broască. Sau să nu mai încui deloc şi să pun un anunţ: „Nu fura de la mine că te distrug prin rugăciune!“.

Nu merge. La fel cum nu merge să mă las complet în grija Password Manager-ului oferit de browser – îmi dau cu pumnii în cap ori de cîte ori lucrez pe alt PC. Sau la fiecare reinstalare de Windows.

Aşa am ajuns la Mitto: vă înregistraţi şi apoi aveţi liber să-l mobilaţi cu oricîte conturi şi parole aveţi poftă. Mai întîi, puteţi arunca un ochi prin lista de servicii predefinite, unde stau laolaltă cam toate numele celebre ale Internetului. Gata? Perfect, atunci faceţi un efort de memorie şi intraţi vitejeşte în zona de site-uri mai puţin celebre, dar pe care le folosiţi la fel de des.

E drept, procedura de adăugare pare puţin mai complicată decît în cazul unui banal cont de Gmail, dar nu-i nici pe departe astrofizică moleculară sau cursul de semiologie care mi-a mîncat toţi nervii în anul doi de facultate. Serviciul vă pune la dispoziţie Mitto Bookmarklet, untool mic şi cool care vă face viaţa uşoară: drag and drop în toolbar-ul de Bookmarks, mergeţi pe site-ul dorit în secţiunea de login, click pebookmark (aşteptaţi pînă detectează el automat cîmpurile de logare – alegeţi cîmpul corect dacă sînt mai multe), completaţi ce trebuie, victorie! Aţi scăpat de durerile de cap: logarea e la un click distanţă.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s