Portocalamov's Blog

Just another WordPress.com site

Un stîlp cariat al Curţii Constituţionale May 9, 2010

Filed under: Investigatii,Uncategorized — portocalamov @ 3:31 pm

Criza ne afectează economic, iar crizaţii ne afectează moral. Agenţia Naţională de Integritate a fost declarată falimentară şi a intrat în reorganizare prin decizia Curţii Constituţionale. Judecătorii Curţii, nişte relicve purtătoare de perucă renascentistă, cu vederi obtuze în ceea ce priveşte democraţia şi accesul liber la informaţia de interes public, au decis că declaraţiile de avere nu trebuie făcute publice. Academia Caţavencu se conformează deciziei Curţii Constituţionale şi, în consecinţă, nu vom mai prezenta în această rubrică obişnuitul făptaş săptămînal, ci vă vom prezenta scheletele ascunse în dulapul fiecăruia dintre judecătorii Curţii Constituţionale. Fireşte, fără a face publică vreo declaraţie de avere din care să reiasă că vreunul dintre judecătorii Curţii s-a îmbogăţit ilegal.Procurorul Nicolae Cochinescu nu a făcut obiectul verificărilor ANI, dar pe Pămînt există lucruri şi mai rele decît averea dosită la ciorap. Cochinescu este o matrioşkă plină de secrete toxice. Din poziţia de prim-adjunct al procurorului general al României s-a străduit să ascundă adevărul sub obroc, în cele mai grave evenimente de care a avut parte scumpa noastră ţărişoară, începînd de la Revoluţie încoace. Aşa se face că musiu Cochinescu a făcut parte din comisia de cercetare a conflictului interetnic de la Tg. Mureş.

Efectul? Ascunderea cauzelor reale care au dus la declanşarea incidentelor. A anchetat, apoi, vinovaţii care au comis crime la revoluţia din decembrie 1989.

Rezultatul? A pitit atît de bine dosarele cu pricina, încît cauzele au rămas pînă astăzi pe rolul instanţelor de judecată, aşteptînd cu generozitate ca faptele să se prescrie odată, naibii. Acelaşi comportament l-a adoptat şi cu privire la dosarele mineriadelor din 1990, puse la păstrare pentru mileniul III. Procuror hîrşit, Cochinescu şi-a confecţionat cu scrupulozitate două atuuri.

Unu la mînă, că în calitate de prim-adjunct al procurorului general al României nu putea să investigheze decît probleme civile şi nu penale, cele din urmă fiind de resortul procurorului general şi al prim-adjunctului militar al procurorului general. Şi doi la mînă, şi-a confecţionat o biografie de disident, în situaţia în care l-ar lua societatea civilă la întrebări. „Tatăl meu“, obişnuieşte să zică Cochinescu cu glasul înecat în lacrimi de crocobaur, „a fost decorat de mareşalul Ion Antonescu cu decoraţia «Bărbăţie şi Credinţă» cu două spade, pentru lupta împotriva bolşevismului şi a fost membru al PNŢ, motiv pentru care toată viaţa am avut probleme.“ Ca de pildă, a absolvit Dreptul fără nici o restricţie la înscriere, spre deosebire de multe alte odrasle de antibolşevici, profesînd meseria de procuror, fără ca cineva să-i pună beţe-n roate. De bine ce-a luptat tacsu împotriva bolşevismului, Cochinescu a ajuns să fie promovat în cele mai înalte demnităţi tocmai de către fiul unui bolşevic, ajungînd una dintre uneltele capitale ale regimului Iliescu.

Drept care a redactat textul comunicatului citit la TVR în seara zilei de 12 iunie 1990 de viitorul deputat PSD Ionel Olteanu, prin care se cerea evacuarea Pieţei Universităţii; a pronunţat sute de recursuri în anulare în dosare privind retrocedarea caselor naţionalizate, taman după discursul lui Iliescu de la Satu Mare, în care înfiera cu mînie proletară persoanele care îşi cereau înapoi proprietăţile. Şi pentru că toate aceste mînăreli trebuia să poarte un nume, li s-a zis, simplu, Nicolae Cochinescu.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s