Portocalamov's Blog

Just another WordPress.com site

Evenimentul zilei de ieri May 15, 2010

Filed under: IT,Reportaje,Uncategorized — portocalamov @ 9:09 pm

11 mai
1867 Luxemburgul devine stat independent, în ciuda opoziției francezilor. Aceștia o lasă mai moale după ce experții militari îi avertizează că n-ar vrea să riște să-i vadă pe cei 2 polițiști luxemburghezi defilând prin centrul Parisului.

12 mai
1364 Se înființează la Cracovia Universitatea Iagellonă, prima din Polonia. După câțiva ani, însă, regele se gândește să o închidă după ce descoperă că emitea diplome false de licență în vrăjitorie unor studenți care nu știau nici măcar să transforme un țăran în broască râioasă.

13 mai
1880 Brazilia abolește sclavia, la cererea patronilor sătui să-i țină pe sclavi pe masă și casă, când ar putea să le dea niște salarii de mizerie, după care să-i lase să-și caute singuri o chirie și să-și comande pizza în fiecare zi.

14 mai
1981 Dumitru Prunariu este primul, dar și ultimul român care zboară în spațiul cosmic. Extratereștrii vor introduce apoi vize pentru cetățenii țării noastre ca urmare a faptului că, după zborul lui Prunariu, s-a constatat că brusc lipsea foarte mult vid galactic.

15 mai
1252 Papa Inocențiu IV emite o bulă papală prin care autorizează tortura ereticilor, ca să nu mai fie nevoiți bieții inchizitori să mintă că acuzatul a căzut pe scări și și-a rupt falangele de la toate degetele sau că și-a vărsat din greșeală farfuria cu supă fierbinte pe el.

16 mai
1929 Premiile Oscar sunt decernate pentru prima dată în istorie. Din păcate, cum pe vremea aceea nu existau gay, SIDA sau feminism, criticii se văd siliți să premieze doar filme cu subiecte neatractive: război, pirați, gangsteri.

17 mai
1902 Arheologii greci descoperă faimosul “mecanism din Antikitera”, despre care se crede că era un fel de computer antic. În ultimii ani, această teorie a fost contestată, pe motiv că mecanismul nu poate fi folosit la vizionarea de filme porno, deci clar nu e un computer.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s