Portocalamov's Blog

Just another WordPress.com site

Orice cale îşi are povestea ei June 11, 2011

Filed under: Uncategorized — portocalamov @ 10:36 am

Este surprinzător când afli că de fapt atunci când eşti mic îţi este mai uşor să alegi o cale decât atunci când eşti matur. Când încă eşti sub tutela copilăriei, imaginaţia îţi alege Calea dintre căi, iar visul îi dă curaj inimii mici ca să păşească. Şi totusi, calea ti-a fost aleasa dinainte…

Pe măsură ce creştem, ne aflăm din ce în ce mai des la răspântie de drumuri, confruntându-ne mai tot timpul cu întrebarea: “încotro?”. Dreapta şi stânga ni se par cei mai haini duşmani, drumul drept fiind doar un ideal la care nu renunţăm.

De multe ori ne-am dori să ne întoarcem din drum, însă până să ajungem la locul unde să facem stânga împrejur, noi mergem tot înainte. Viaţa este atât de complicată, dar ce roman bun nu dezvoltă un conflict puternic şi ce poveste nu aminteşte de minuni?

Da, indiferent de calea pe care o urmăm în viaţă, ne este descoperită o poveste: tristă sau veselă, lungă sau scurtă, misterioasă, tragică, sau pur şi simplu banală. Ce este cert este faptul că la un moment dat facem un popas pe drumul nostru şi ne întoarcem o clipă la momentul în care primul pas a fost făcut şi prima pagină a cărţii a fost dată la o parte. Atunci poate ni se pare că trăim imposibilul şi totuşi, ÎL TRĂIM!

Viaţa este povestea în care personajele descoperă alte poveşti şi au dreptul şi puterea să aleagă, iar fiecare alegere înseamnă un nou capitol…

Totuşi, una dintre cele mai mari realizări ale unui personaj este aceea de aînţelege povestea altuia, în propria lui poveste.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s